Medverkare

Fantastisk Podd produceras av fyra olika grupper runt om i Sverige och Finland. Här följer presentationer av alla medverkare enligt grupp och i alfabetisk ordning:

 

GRUPP VÄSTKUSTEN

Susanna Björnberg

susannabjornberg

Susanna Björnberg skriver skräckare, jobbar till vardags på Sciencefiction-bokhandeln i Göteborg och är fasligt förtjust i Sherlock Holmes.

Susannas blogg

Pål Eggert

paleggert

Skräckionista, fantasyförfattare och socialarbetare som bor i Göteborg. Min senaste roman ”Borde vara död”, fick en recensent att vilja ta en dusch när hon läst klart. Jag skriver inte för de som vill bevara sig själva rena.

Påls blogg och författarfacebooksida

Stefan Hagel (med i podden år 2014)

stefanhagel

Journalist och författare. Skriver sålunda artiklar, krönikor, noveller och långa romaner. Har mängder av idéer, men ack så lite tid.

Stefans blogg

Susanna Nissinen

susannanissinen

Bor ovanpå en gammal kyrkogård och hittar därför ofta tänder mellan sina pelargoner. Försöker skriva helt realistiska berättelser men drakar, tomtar och spöken klämmer sig envist ut från pennspetsen varenda eviga gång.

Fredrik Persson

fredrikpersson2

Författare på natten, advokat på dagen. Skrivit böcker om döden, handboll och bingo med långa titlar, jobbar på nya projekt och drömmer om 36-timmarsdygn.

Fredriks blogg

 

GRUPP MALMÖ

Kristina Hård

kristinahard

Söker det overkliga bakom det verkliga, eller är det tvärtom? Skriver just nu om troll och annat otyg, och så luftskepp förstås – att skriva är som att måla med ord.

Kristinas blogg

Nene Ormes

neneormes

Nene Ormes delar tiden mellan skrivandet och Science Fiction Bokhandeln i Malmö där hon har titeln förste styrman, läser som hobby och är heltidsnörd.

NeneFacebook, Twitter och Instagram

Karin Tidbeck

karintidbeck

Karin Tidbeck skriver kort och lång prosa på svenska och engelska utan någon som helst hänsyn till genregränser. Jobbar som frilansande skrivpedagog, manusdoktor och översättare. Nördar annars loss på spel, forteana och urban myt.

Karins webbsida och blogg

 

GRUPP FINLAND

Mia Franck

miafranck

Mia Franck, författare med mera. Skriver bok och blogg på dan. Försörjer sig på skrivkurser, juryuppdrag, läsecirkel och annat diversearbete på kvällar och veckoslut. Mer uppdrag mottages gärna. Tycker att Buffy är världens bästa teveserie. Skriver helst skrämmande och undviker att bli för verklighetstrogen.

Mias blogg

Maria Turtschaninoff

mariaturtschaninoff

Maria Turtschaninoff passionerad knarkare av det skrivna ordet. Och horisonter. Och brasor. Skriver fantasy för stora och små.

Marias webbsida och blogg

Hannele Mikaela Taivassalo

HTM

HMT, aka Mikaela, är en genreotrogen romanförfattare som ibland också skriver dramatik för scen och radio, eller böcker med bilder för barn.

Jenny Wiik

jennywiik

Jenny Wiik har skrivit och illustrerat barn- och ungdomsromanen Bildbindaren (2012) och har en bakgrund som forskare i konstvetenskap. Hon bor i Åbo, skriver på en ny bok och illustrerar SF-noveller.

Jennys webbsida och blogg, på Twitter och Instagram.

 

GRUPP STOCKHOLM

Peter Bergting (med i podden år 2014)

peterbergting

Jag har skrivit och ritat i hela mitt liv, men professionellt sedan 1989 men det känns ändå som om jag precis har börjat. Har illustrerat hundratals böcker och omslag. Allt från Harry Potter och Tolkien till Astrid Lindgren. Min egen bokserie om staden Morwhayle kommer ut på Semic förlag.

Hemsida på www.bergting.com

Peter är nu poddalumn. Han deltog under hela år 2014.

Boel Bermann

boelbermann

Boel Bermann tycker om att skriva om hemskheter trots att hon mest är glad. Debuterade med dystopin Den nya människan hösten 2013. Medlem i skrivarkollektivet Fruktan.se som skriver fantasy, sf och skräck. Stänger alltid garderoben innan hon somnar så att monstren inte ska smita ut.

Boels hemsida, Twitter, och Facebook.

Anders Björkelid

andersbjorkelid

Gymnasielärare som lätt neurotiskt hamrar fram korta stycken text varje kväll. Till sist blir det böcker av sånt. (Lite barnböcker. Några serier. Och så romanerna i Berättelsen om Blodet: Ondvinter, Eldbärare, Förbundsbryterskan och Frostskymning.) Undrar ofta över det klassiska författarrådet: ”Skaffa dig ett liv, så du har något att skriva om”. Varför då? Och: Hur hinner man med det?

Anders hemsida/portfolio samt Twitter

Erik Granström

erikgranstrom

Pendlar sedan trettio år till fantasilandet Trakorien, en blandning av renässansens Italien, Mesopotamien, republiken Rom och vår samtid – fast med magi, drakar och vandöda förstås. Tredje delen av min reseberättelse kommer ut i april som romanen Vredesverk. Bakgrund som veterinär, månskensbonde, spelförfattare och marknadförare i databranschen.

Eriks blogg

Oskar Källner

oskarkallner

Oskar Källner är lika fascinerad av folksagor och myter som av relativitetsteori och svarta hål. Han har utkommit med två fantasyböcker, Drakhornet och Skogens hjärta satta i det tidiga 1800-talets Sverige, samt ett antal SF-noveller. Annars gillar han TV-spel, japansk anime och The Walking Dead.

Oskars webbsida

 

ÖVRIGA MEDVERKARE

Podcastens intro- och outro-jingle är skapad av Jonas Franck

Illustrationer av Jenny Wiik. Illustrationerna är baserade på fotografier av: Robert Seger (Mia Franck och Jenny Wiik), Frantzdatter Photography (Karin Tidbeck), Sofi Koivula (Maria Turtschaninoff), Hillevi Nagel (Susanna Nissinen), Shervin Shikhan (Fredrik Persson).