Medverkande

Fantastisk Podd var en podcast med författare som skriver inom fantasy, science fiction och skräck.
Podcastmedlemmarna var uppdelade i fyra olika grupper runt om i Sverige och Finland.

FANTASTISK PODDS FÖRFATTARE GENOM ÅREN

GRUPP VÄSTKUSTEN

Susanna Björnberg
susannabjornberg

Susanna Björnberg skriver skräckare, jobbar till vardags på Sciencefiction-bokhandeln i Göteborg och är fasligt förtjust i Sherlock Holmes.
Läs mer på Susannas blogg

Pål Eggert

paleggert

Skräckionista, fantasyförfattare och socialarbetare som bor i Göteborg. Hans roman ”Borde vara död”, fick en recensent att vilja ta en dusch när hon läst klart. Han skriver inte för de som vill bevara sig själva rena.
Läs mer på Påls blogg och författarfacebooksida

Susanna Nissinen

susannanissinen

Bor ovanpå en gammal kyrkogård och hittar därför ofta tänder mellan sina pelargoner. Försöker skriva helt realistiska berättelser men drakar, tomtar och spöken klämmer sig envist ut från pennspetsen varenda eviga gång.

Fredrik Persson Winter

fredrik0111

 

 

 

 

 

 

Författare på natten, advokat på dagen. Rör sig fritt mellan science fiction, fantasy och skräck. Grävlingen, en psykologisk thriller med övernaturliga inslag, kommer i april 2020.
Läs mer på Fredriks blogg

Marcus Olausson
Närbild1-liten

Marcus Olausson går gärna hand i hand med det otäcka och undersöker gränslandet mellan det verkliga och det overkliga.  Bland hans verk hittas De rotlösa, Bäraren och Nattlöpare som ingår i den mörka, episka fantasyserien Serahema Saporium. Marcus skriver ofta noveller och några kan man läsa gratis i Brev från Cosmos eller varför inte lyssna på den prisbelönta ”Sjung, kära syster” på Storytel? Han driver även välgörenhetsprojektet Fantastikhjälpen.
Läs mer på Marcus hemsida.

Liv Vistisen-Rörby

22656540_10207703438142219_1711419219_n

Liv Vistisen-Rörby skriver om obegripliga saker för att förstå sig på mänskliga beteenden. Hennes författarskap rör sig oftast inom ramarna för skräck eller science fiction.  Liv dricker kaffe precis som alla andra här i världen och föredrar kottar framför katter. När hon inte skriver pluggar hon genusvetenskap och lingvistik i Göteborg.
Följ henne på instagram.

Stefan Hagel

stefanhagel

Journalist och författare. Skriver sålunda artiklar, krönikor, noveller och långa romaner. Har mängder av idéer, men ack så lite tid.
Läs mer på Stefans blogg

 

GRUPP SKÅNE

Kristina Hård

fotoMIGfantastPODD

Kristina Hård söker det overkliga bakom det verkliga, eller är det tvärtom? Debuterade med sf-romanen Alba. Om maskhål, planeter, civilisationer, ränksmiderier, minidrakar, korrupta världskonglomerat ni vet… Skriver just nu om troll och annat otyg i ett alternativt Sverige, och så luftskepp förstås! Författare till trilogin om Kaiserarvet: KleptomaniaSnösommar och Blodkraxa (som kommer ut 2018).
Läs mer på Kristinas hemsida

 Charlotte Cederlund
1483542290

Det är alltid fantastiken som har tilltalat Charlotte mest. I ärlighetens namn kan hon räkna de verklighetstrogna texter hon producerat på handens fem fingrar. Realism är helt enkelt inte hennes grej. Ge henne hellre drakar, trollkarlar och tidsresenärer. Eller varför inte samiska schamaner som i hennes debutbok Middagsmörker, första delen i samiskinspirerade Idjiärvi-trilogin.
Läs mer på Charlottes hemsida.

Ingrid Thulin

IMG_4836
Ingrid Thulin skriver fantasy, science fiction och historisk roman. Saga och myt har inspirerat henne hela livet, från Astrid Lindgren till nordisk eller grekisk mytologi. Ingrid spelar fiol och jobbar på dagtid med digital kommunikation. Hon trivs i steampunk-goggles eller i 1300-talsmundering på medeltidsevent lika bra. Men när drakberget är inom synhåll och röken varslar om att någon är hemma, då blir stegen riktigt lätta.
Följ Ingrid med skrivvänner på uturbyrålådan.nu

Emma Andersson

Emma Andersson_Fantastisk podd

Emma debuterade som tjugoåring med romanen Där drömmar blir till. Hon är författaren som varvat skrivande med studier i etik och religionsvetenskap där hon fördjupade sig i godhetens och ondskans komplexitet, samt fick fritt utlopp för sina redan nördiga kunskaper i världens mytologier. Hon är beroende av populärkultur, har alltid böcker med sig, lyssnar på musik dygnet runt och ser helst tv-serier i dagslånga maraton. Ingenting går upp emot en riktigt episk stridsscen. Helst med magi. Och drakar.

Nene Ormes

neneormes

Nene Ormes delar tiden mellan skrivandet och Science Fiction Bokhandeln i Malmö där hon har titeln förste styrman, läser som hobby och är heltidsnörd.
Läs mer på FacebookTwitter och Instagram

Karin Tidbeck

karintidbeck

Karin Tidbeck skriver kort och lång prosa på svenska och engelska utan någon som helst hänsyn till genregränser. Jobbar som frilansande skrivpedagog, manusdoktor och översättare. Nördar annars loss på spel, forteana och urban myt.
Läs mer på Karins webbsida och blogg

 

GRUPP FINLAND

Mia Franck

miafranck

Mia Franck, författare med mera. Skriver bok och blogg på dan. Försörjer sig på skrivkurser, juryuppdrag, läsecirkel och annat diversearbete på kvällar och veckoslut. Mer uppdrag mottages gärna. Tycker att Buffy är världens bästa teveserie. Skriver helst skrämmande och undviker att bli för verklighetstrogen.
Läs mer på Mias blogg

Maria Turtschaninoff

mariaturtschaninoff

Maria Turtschaninoff passionerad knarkare av det skrivna ordet. Och horisonter. Och brasor. Skriver fantasy för stora och små.
Läs mer på Marias webbsida och blogg

Hannele Mikaela Taivassalo

HTM

HMT, aka Mikaela, är en genreotrogen romanförfattare som ibland också skriver dramatik för scen och radio, eller böcker med bilder för barn.

Jenny Wiik

jennywiik

Jenny Wiik har skrivit och illustrerat barn- och ungdomsromanen Bildbindaren (2012) och har en bakgrund som forskare i konstvetenskap. Hon bor i Åbo, skriver på en ny bok och illustrerar SF-noveller.
Läs mer på Jennys webbsida och blogg, på Twitter och Instagram.

 

GRUPP STOCKHOLM

Boel Bermann
Boel_Bermann_Fruktan_StockholmsUndergång

Boel Bermann tycker om att skriva om hemskheter trots att hon mest är glad. Debuterade med dystopin ”Den nya människan” och har sen dess medverkat i bland annat novellantologierna ”Stockholms undergång”, ”Maskinblod 2”, ”Maskinblod 3”, ”Kärlek i maskinernas tid”, ”Waiting for the Machines to Fall Asleep” och ”Andra vägar: Tio nya utopier”. Senast medverkade hon i den postapokalyptiska novellantologin ”Zonen vi ärvde” av författarkollektivet Fruktan.se. Hon stänger alltid garderoben innan hon somnar så att monstren inte ska smita ut.

Läs mer på Boels hemsida, Twitter, och Facebook.

Anders Björkelid
andersbjorkelid

Gymnasielärare som lätt neurotiskt hamrar fram korta stycken text varje kväll. Till sist blir det böcker av sånt. (Lite barnböcker. Några serier. Och så romanerna i Berättelsen om Blodet: Ondvinter, Eldbärare, Förbundsbryterskan och Frostskymning.) Undrar ofta över det klassiska författarrådet: ”Skaffa dig ett liv, så du har något att skriva om”. Varför då? Och: Hur hinner man med det?
Läs mer på Anders hemsida/portfolio samt Twitter

Oskar Källner
C94A8185_x300

Oskar Källner är lika fascinerad av folksagor och myter som av relativitetsteori och svarta hål. Han har utkommit med två fantasyböcker, Drakhornet och Skogens hjärta satta i ett 1800-tals Sverige där det fortfarande finns troll och älvor, släppt SF/hästboken Stormvinge, översatt både H.P. Lovecraft och H.G. Wells till svenska. Dessutom har hans SF- och skräcknoveller vunnit diverse priser och blivit publicerade i över ett dussin antologier. Driver indiefantastikförlaget Fafner förlag. Annars gillar han TV-spel, japansk anime och The Expanse.

Läs mer på Oskars webbsida

Markus Sköld
Markus-Sköld_foto-Nicklas-Hansson-Refined-Photography-Sthlm_1

Markus Sköld har alltid gillat övernaturligheter, märkliga företeelser och det fantastiska. Hans senaste skräckroman är ”Kalldrag” och han debuterade med romanen ”Där ute i mörkret”. Han har medverkat i ett flertal novellsamlingar, bland annat Zonen vi ärvde, Maskinblod 2, Mörkerseende, Maskinblod 3, Waiting for the Machines to Fall Asleep, På denna grund och 13 svarta sagor om superhjältar. Medlem i författarkollektivet Fruktan.se.
Läs mer på Markus hemsida, facebook och instagram.

Erik Granström

erikgranstrom

Pendlar sedan trettio år till fantasilandet Trakorien, en blandning av renässansens Italien, Mesopotamien, republiken Rom och vår samtid – fast med magi, drakar och vandöda förstås. Tredje delen av min reseberättelse kommer ut i april som romanen Vredesverk. Bakgrund som veterinär, månskensbonde, spelförfattare och marknadförare i databranschen.
Läs mer på Eriks blogg

Peter Bergting

peterbergting

Jag har skrivit och ritat i hela mitt liv, men professionellt sedan 1989 men det känns ändå som om jag precis har börjat. Har illustrerat hundratals böcker och omslag. Allt från Harry Potter och Tolkien till Astrid Lindgren. Min egen bokserie om staden Morwhayle kommer ut på Semic förlag.
Läs mer på Peters hemsida: www.bergting.com

 

ÖVRIGA MEDVERKANDE

Podcastens intro- och outro-jingle är skapad av Jonas Franck

Illustrationer av Jenny Wiik. Illustrationerna är baserade på fotografier av: Robert Seger (Mia Franck och Jenny Wiik), Frantzdatter Photography (Karin Tidbeck), Sofi Koivula (Maria Turtschaninoff), Hillevi Nagel (Susanna Nissinen), Shervin Shikhan (Fredrik Persson).