Om podden

Fantastisk Podd var en podcast som gick mellan år 2014 och 2021. Den producerades av fantastikförfattare från Sverige och Finland (Svenska västkusten, Skåne, Stockholm och Finland). Avsnittens innehåll kretsar runt skrivande och fantasy, science fiction och skräck ur ett nordiskt perspektiv.

 

12 thoughts on “Om podden

 1. Hej. Ville skriva och berätta att jag uppskattar er podd mycket, men undrar ifall ni har funderat på att göra längre avsnitt. 20 minuter känns väldigt kort för en diskussion mellan en grupp författare, särskilt i litterära och kulturella frågor vilka alltid kan diskuteras i timme efter timme.

  Ser fram emot fler avsnitt, men hoppas verkligen på en förlägning av formatet.

  MVH Jonas Larsson

  • Jenny Wiik says:

   Tack så mycket för kommentaren! Väldigt roligt att höra att podcasten uppskattas!

   Vi har funderat på längre avsnitt också, särskilt i samband med att grupperna träffas ”över gruppgränserna” på olika cons t.ex., men det är inte heller alls uteslutet att det någon gång kommer längre avsnitt också! Vi kommer absolut att diskutera det.

   /Jenny

 2. Hej, och stort tack för en inspirerande podd!

  Jag vill bara anmäla mitt intresse för medverkan – har hittills publicerat magisk realism snarare än fantastik, men skissar friskt på kommande triologi som hamnar i kategorin retropunk. Och har massor av tankar, och frågor. Skulle kunna bli ett kul samtal!

  Jag bor på västkusten, närmare bestämt Göteborg.

  Tack och hej!

  • Jenny Wiik says:

   Hej Christin! Jag känner ju förstås till dina böcker 🙂 Tack för tacket!
   Jag ska tipsa Göteborg/Västkustgruppen om att du vill komma och prata!

   /Jenny

 3. Hej,
  Upptäckte ponden igår och sträcklyssnade igenom alltihop. Håller med Jonas i tidigare kommentar om att avsnitten gärna får vara längre. Typ en timme. Annars älskar jag upplägget och ämnet förstås.

  • Jenny Wiik says:

   Tack för kommentaren! Roligt med nya lyssnare och feedback! Vi kommer troligen att göra vissa längre specialavsnitt, t.ex. under olika evenemang och med spännande gästsnackare. Men än så länge kommer vi att hålla de ”normala” avsnitten i den här kortare längden.
   /Jenny

 4. Malin says:

  Hej! Jag tycker podden är jättebra och inspirerande. Jag har en fråga till er! Jag håller på att skriva en fantasy-bok själv, och har kommit ungefär 80 A4-sidor. Nu har jag fått skrivkramp. Nu tycker jag att allt jag skriver blir dåligt och tråkigt, och det är en jobbig känsla. Hur ska jag göra, tycker ni? Skriva på ändå? Ta en paus? Skriva något annat? Jag behöver tips!
  Tack på förhand 🙂

  • Jenny Wiik says:

   Tack för kommentaren Malin! Jag flyttar in din fråga på podcastens Facebook-sida så hoppas vi att det kommer mycket tips och tankar: https://www.facebook.com/fantastiskpodd

   Det är en bra fråga, hur man kommer ur skrivkramp och får ur sig den första versionen av manuset, och vi kommer säkert att ta upp den i själva podcasten också…

   /Jenny

 5. Hej, skulle vilja bjuda de av er som kan komma till släppet av Oskar Hejlls bok ”Dr Cagliostro’s Cabinaet of Curisosities – Investigations of the unknown vol III”
  Har pratat lite med Nene om det, tyvärr kan hon inte närvara.

  De som vill ha en inbjudan får gärna skicka mig sin mailadress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.