avsnitt, folktro, podcast

Fantastisk Podd – 24 – Helger och religioner i fantastiska världar

Catholic chapel in Poland skull & bones2Lagom till Jul gör Stockholmsgänget en djupdykning i helger och religioner i fantastiska världar. Helger, särskilt uppmärksammade dagar och tider, och de religiösa/kulturella föreställningar som ofta ligger bakom dem, är ett mycket konkret sätt att skapa en känsla av djup i din fantasyvärld. Men hur gör man? Vad bör man tänka på?

Oskar Källner, Erik Granström och Anders Björkelid djupdyker i helgernas förlovade värld och ger exempel från sina egna verk. Tyvärr hade både Boel Bermann och Peter Bergting förhinder, men vi hoppas få höra deras ljuva stämmor igen nästa gång.

Standard

2 thoughts on “Fantastisk Podd – 24 – Helger och religioner i fantastiska världar

  1. Pingback: Fantastisk Podd – 24 – Helger och religioner i fantastiska världar | Verkligen Stefan

  2. Jon says:

    En fantasyvärld som jag är mycket förtjust i och som jag känner är ganska unik i sin ton och stil är glorantha (www.glorantha.com). Till stilen är den mer antiken/bronsålder, men framför allt är det en värld där det mytiska är grunden till verkligheten. Världen fungerar som den gör på grund av en mytisk grund, inte på grund av fysikens lagar.

    Detta gör naturligtvis att kulturresonemang blir annorlunda; gudar och myter berättar hur och varför världen är som den är. Och olika kulturer kan berätta samma berättelse… men ur olika synvinklar. Och båda är sanna på sitt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.