avsnitt, författande, intervju, podcast, skräck

Fantastisk Podd – 66 – Att bli en produktiv författare (eller ”Skräck del 2!”)

Screen Shot 2016-08-18 at 11.48.37

En författares värsta skräck (en av dem i alla fall, finns en hel del till jag lovar) är att vara improduktiv. Eller för låååångsam när orden eller storyn segar för att komma ut och på pränt på pappret (a.k.a. ordbehandlaren). Malmö fick chansen att djupdyka i detta med Jenny Milewski som ger oss sina bästa tips för att bli en mer produktiv författare. Jenny har skrivit sitt senaste roman på rekordfart. Så lyssna och lär – och skriv!

UPPDATERING!

En av våra lyssnare, Eva Holmquist, hörde av sig med lite kompletterande upplysningar till avsnittet. Det är vi jätteglada för! Vi kunde nämligen inte hitta namnet på författaren som Jenny Milewski nämner, som utarbetade en egen skrivmetod, när vi skulle publicera avsnittet. Och vi vet att många är intresserade och har undrat. Så tack Eva!
Från Evas mejl:
”Hej! Lyssnade på avsnittet med Jenny Milewski och tänkte bidra med information som ni kanske vill lägga upp i anslutning till avsnittet. Den bloggare hon pratade om lät som Rachel Aaron. Hon har senare skrivit en bok om sina erfarenheter och slutsatser som heter 2000 to 10000 – How to write faster, write better, and write more of what you Love. En annan bloggare som experimenterat med skrivhastighet och skrivit om dina erfarenheter är Monica Leonelle. Även hon har både bloggat om det och senare skrivit en bok som heter Write Better, Faster – How to triple your writing speed and write more every day. Du har också boken 5000 words per hour – write faster, write smarter av Chris Fox. Han har också utvecklat en app.”

Kommentera gärna om ni har fler tips om att skriva snabbt, eller nåt annat bra! Det gillar vi 🙂

Standard

2 thoughts on “Fantastisk Podd – 66 – Att bli en produktiv författare (eller ”Skräck del 2!”)

  1. Fantastiska ni! Tack BÄSTA Malmögruppen för ännu ett spännande avsnitt 🙂 Det är alltid så intressant att spegla ens kreativa processer i era. Jag känner igen mig i att helst jobba kontinuerligt för att vara i kontakt med sitt hantverk men på 40 minuter om dagen blir det inga bilder gjorda för min del. Skisser och förarbetet, visst, men i genomförandet vill jag försjunka timme efter timme efter timme i gestaltandet.

    • Kristina Hård says:

      Hej Henning! Själv testade jag 40 minuter, men jag skriver nog lite för långsamt är jag rädd. Men jag hade hemskt gärna snabbat upp processen. Meningar och ord kan man ju alltid gå tillbaka och fixa efteråt på ett annat sätt även om jag gillar att göra det parallellt med själva nedskrivandet till en viss mån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.