avsnitt, författande

Fantastisk Podd – 97 – Genrefunderingar

Västkustgruppen, i form av Susanna Björnberg, Susanna Nissinen, Marcus Olausson och Fredrik Persson funderar på genreval.

Går det att skriva något bara för att ”marknaden” ska gilla det, eller kommer marknaden att gilla det en skriver?

Standard

One thought on “Fantastisk Podd – 97 – Genrefunderingar

  1. Hannibal says:

    Jag är ännu så länge bara författare i Fantastisk podds kommentarsfält och en mapp på datorn; har bara avslutat ett fåtal historier och aldrig publicerats. Men jag tänker att jag kommer att skriva alla möjliga sorters berättelser, och fasar för att bara skriva en enda sorts litteratur, alltså bli genreförfattare med enbart kriminalhistorier eller romantik på meritlistan.

    Men tänker jag fel nu? Är publiken lika öppen som jag ämnar vara? Eller gäller det att bli vid sin läst ifall man inte vill bli bortvald?

    (Jag tror i och för sig att man gör sitt författarskap till vad man vill och kan, och att det kan fungera alldeles utmärkt att vara gränsöverskridare, men ändå – gör jag det onödigt svårt för mig om jag både vill skriva science-fiction, fantastik, samtidsrealism, historieförfalskning, magisk realism och barnböcker? Eller väcker det nyfikenhet? Borde jag skaffa en pseudonym per genre?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.