avsnitt, boktips, panelsamtal, podcast, väder

Fantastisk Podd – 40 – ”It was a dark and stormy night”

rain_in_lund Lund i juli.

När man inte vet vad man ska prata om så pratar man om vädret. Och det är det Malmö gör! Om vädret i böckerna, vad det betyder för skrivandet och hur de skriver om väder. Några böcker med väder i som nämns i avsnittet är bl. a. Vintersaga (Winter’s Tale) av Mark Helprin, Filifjonkan som trodde på katastrofer (ur Det osynliga barnet) av Tove Jansson, The Wheel of Time av Robert Jordan och Game of Thrones av J.R.R. Martin. ”It was a dark and stormy night” är första meningen i  Edward Bulwer-Lyttons roman Paul Clifford från 1830 (men den har använts flitigt sen dess). 
Har ni några speciella ”litterära väder” som gjort särskilt intryck? I så fall, skicka gärna ett meddelande med bok och författare! Här eller på vår facebook-sida.

Standard

2 thoughts on “Fantastisk Podd – 40 – ”It was a dark and stormy night”

  1. Tack igen för ett fantastiskt avsnitt!
    Måste säga att jag håller med Karin om skånevädret. Det var faktiskt förvirrande att flytta ner hit mitt i sommaren och inse att tvätten inte torkade pga luftfuktighet. På radion pratade de dessutom om en infekterande svamp som spred sig epidemiskt i Skåne (även om den var ofarlig). Roade mig med tankar på om vilket apokalyptiskt scenario det var upptakten till, zombies, utomjordisk kolonialisering, eller bara vanlig massdöd. Amatka är inte ett jättekliv bort i sådana lägen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.